Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Λ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 200 - ΠΡΕΒΕΖΑ 48100
ΤΗΛ:2682100788  FAX:2682 0 29271


                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                              Πρέβεζα , 14 Ιουνίου 2013
                                                                                                    Αρ. Πρωτ. 300/4/4

 
  Προς :  -Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                 -Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου
                 -Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας
                 -Βουλευτή Ν.Δ  Ν. Πρέβεζας  κ. ΤΣΟΥΜΑΝΗ Δημήτριο.
                 -Βουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ   Ν. Πρέβεζας  κ. ΜΠΑΡΚΑ Κωνσταντίνο.  
                 -Μέλη μας          
   

      Όπως σας έχουμε κάνει γνωστό με παλαιότερα έγγραφα μας  οι Υπηρεσίες της Α.Δ. Πρέβεζας παρουσιάζουν κατ’ έτος δραματική μείωση προσωπικού, (συνταξιοδοτήσεις και μηδενικές τακτικές μεταθέσεις) με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία αυτών, με εμφανείς επιπτώσεις στις ίδιες, τις υπηρεσίες, στο προσωπικό που υπηρετούν σ’ αυτές αλλά και στην κοινωνία της Πρέβεζας.
     Η εγκληματικότητα, απότοκο της οικονομικής κρίσης (κλοπές– διαρρήξεις),  έχει  αυξηθεί  και είναι πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής σε σχέση με το παρελθόν.
     Επιπλέον η Πρέβεζα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί τουριστικό προορισμό και σημαντικό κόμβο στον οποίο συναντιούνται υπέρογκος αριθμός τουριστών και οχημάτων. Αυξανόμενη παρατηρείται και η παράνομη είσοδος λαθρομεταναστών στην περιοχή μας και πάσης φύσεως διακινητών, με έφεση επί το πλείστον στην παραβατικότητα λόγω της σύνδεσης με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ,Εγνατίας οδού και παρα-ιονίας οδού.
     Την χαριστική βολή στο προσωπικό της ΑΔ Πρέβεζας ήρθε να δώσει η απόσπαση των 15 αστυνομικών που μετακινούνται στην Α.Δ. Ξάνθης για εκτέλεση  υπηρεσίας στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, η έλλειψη σε αστυνομικό προσωπικό είναι πιο εμφανής, και τα περιφερειακά Tμήματα  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
      Στα ανωτέρω προστίθεται και η υποχρεωτική χορήγηση των προγραμματισμένων κανονικών αδειών θερινής περιόδου του προσωπικού με πιθανό αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία των Υπηρεσιών.
      Για ακόμη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να σας τονίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κατακερματισμένη Α.Δ Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Κατόπιν αυτών παρακαλούμε σε περίπτωση ενδεχόμενης διαταγής για ενίσχυση προσωπικού στα Κέντρα κράτησης Λαθρομεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου που αποσπώνται οι συνάδελφοι μας, να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι ο αριθμός των Αστυνομικών που μπορεί να διατεθεί είναι ελάχιστος.
                                                  

Για το Δ.Σ.

0 Πρόεδρος

ΜΠΑΚΟΛΑΣ Νικόλαος
Ο Γενικός Γραμματέας

ΘΩΙΔΗΣ Ηλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου