Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017





                                                                                                                   Πρέβεζα 7/2/2017

    ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΚΟΙΝ.: 1) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
                 2)ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
                 3) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΏΝ (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Θέμα: «Μετακίνηση & Εκτέλεση υπηρεσίας Αστυνομικών που συγκροτούν τη Διμοιρία Υποστήριξης της Δ. Α. Πρέβεζας»

                                Στρατηγέ,
                Το τελευταίο χρονικό διάστημα, συνάδελφοι και μέλη της Ένωσής μας, που εμπλέκονται στη συγκρότηση της Διμοιρίας Υποστήριξής της Δ.Α. Πρέβεζας και ενισχύουν Υπηρεσίες της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, μας καταγγέλλουν συνθήκες εργασίας που δεν περιποιούν τιμή για κανέναν λειτουργό – αστυνομικό του Σώματος, αλλά ούτε και για την Ελληνική Αστυνομία.
                Ειδικότερα, την ημέρα χορήγησης των φύλλων πορείας και αναχώρησης των αστυνομικών από τη Δ.Α. Πρέβεζας, με ενδιάμεσο σταθμό τη Δ.Α. Άρτας για παραλαβή περαιτέρω αστυνομικής δύναμης και συγκρότηση από κοινού Διμοιρίας Υποστήριξης, οι συνάδελφοι διατάχθηκαν να εκτελέσουν , εντός της ιδίας ημέρας και έπειτα από πέντε (5) ώρες μετακίνησης, υπηρεσία στη Διεύθυνση Αστυνομίας που ενισχύουν, χωρίς να μεσολαβήσει επαρκής χρόνος ανάπαυσης για την ικανή εκτέλεση ασφαλούς υπηρεσίας.
                                Στρατηγέ,
Ο  λειτουργός – αστυνομικός, τα τελευταία μνημονιακά έτη, ταλαιπωρείται, πέραν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που ταλανίζουν όλους τους πολίτες της Χώρας μας, από την ανεπάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής του Σώματος, τη μη στελέχωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών με επαρκή αριθμό προσωπικού, τη χορήγηση εξόδων μετακίνησης που δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες αυτής και πολλά άλλα.
Όλα τα προαναφερόμενα, αλλά και οι συνθήκες εργασίας που μας καταγγέλλουν τα μέλη μας και αναπτύχθηκαν παραπάνω, έχουν ως αποτέλεσμα, ο εν λόγω επαγγελματίας συνάδελφος να μη δύναται να εκτελέσει με ασφάλεια τα καθήκοντά του προς τον φορολογούμενο πολίτη και παράλληλα να θέτει τη ζωή του συνεχώς σε κίνδυνο.
Κάποιοι, προς εξοικονόμηση χρημάτων και αστυνομικών δυνάμεων, λησμονούν ότι ο αστυνομικός είναι άνθρωπος και ΟΧΙ ρομπότ!!!
                Στρατηγέ,
Ύστερα από τα ανωτέρω, αναμένουμε την προσωπική σας άμεση παρέμβαση για την επίλυση του εργασιακού προβλήματος που αφορά το αστυνομικό προσωπικό του θέματος και επιφυλασσόμαστε, μέσω του θεσμικού μας ρόλου, για την υπεράσπιση παντός νομίμου δικαιώματος των συναδέλφων – μελών της Ένωσής μας που θίγονται.

   .
                     O Πρόεδρος 

ΜΠΑΚΑΣ Κων/νος
                      6937081636
Ο Γενικός Γραμματέας  

ΡΙΖΟΣ Βησσαρίων
6944516663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου