Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Για την παραπομπή στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

poasyΑθήνα 23 Ιανουαρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 303/2/15ζ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την παραπομπή στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
της προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της αστυνομικής διοίκησης να παραπέμψει στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών 


Υπαλλήλων Ροδόπης κα ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ., παρ'ότι από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο την 18-09-2013, κρίθηκε ομόφωνα αθώα για τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί, ενώ συμμετείχε σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, τον Αύγουστο του 2012, όταν μετατράπηκαν οι αστυνομικές εγκαταστάσεις σε κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών.
  Όπως, επισημαίνει με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την 15-01-2014, «η νομιμότητα των συνδικαλιστικών της ενεργειών την ημέρα εκείνη, κρίθηκε ήδη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο ΟΜΟΦΩΝΑ αποδέχθηκε ότι οι πράξεις που τέλεσε η Πρόεδρός μας δεν είναι πειθαρχικά κολάσιμες. Από τη συνολική επισκόπηση και αξιολόγηση του υλικού της δικογραφίας και από τα πραγματικά περιστατικά που ανεδείχθησαν κατά την ακροαματική διαδικασία, δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να συγκροτήσουν την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος που της αποδιδόταν με την παραπεμπτική διαταγή και με ψήφους 5-0 αποφάνθηκε υπέρ της απαλλαγής της από κάθε κατηγορία.
  Προκαλεί επομένως εύλογα ερωτηματικά η τελευταία απόφαση για την παραπομπή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και χρέος όλων μας είναι να απαιτήσουμε την ακύρωσή της. Μπροστά σ' αυτήν την αρνητική εξέλιξη είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, την διαμαρτυρία μας και την αντίδρασή μας».
  Κατόπιν αυτών, καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να προβούν στην παύση - ακύρωση της άδικης αυτής πειθαρχικής δίωξης, μη λησμονώντας ότι η περίοδος που διανύουμε –περίοδος μάλιστα και της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δεν προσφέρονται για αμφισβητήσεις των νομίμων λειτουργιών του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
  Ομοίως, καλούμε τα Πολιτικά Κόμματα να ασκήσουν τον προσήκοντα κοινοβουλευτικό έλεγχο ώστε να τύχει άμεσης ικανοποίησης το αίτημά μας για απρόσκοπτη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος ώστε να μην καταλείπεται καμία σκιά που να βλάπτει τα συμφέροντα των μελών μας.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου