Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κρατητήρια Α.Δ. Πρέβεζας

                                                                             




ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Λ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 200 - ΠΡΕΒΕΖΑ 48100
ΤΗΛ:2682100788  FAX:2682 0 29271



                                                                   Πρέβεζα, 17 Οκτωβρίου
                                                                   Αριθμ. Πρωτ: 200/2/6
        
   ΠΡΟΣ:  -Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                  -Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου
                  -Αστυνομική  Διεύθυνση Πρέβεζας
                  -Μέλη Ε.Α.Υ. Πρέβεζας                                                                                          


ΘΕΜΑ: « Κρατητήρια Α.Δ. Πρέβεζας»


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας με σειρά εγγράφων έχει αναδείξει τα προβλήματα των κρατητηρίων της Α.Δ. Πρέβεζας, τα θέματα ασφαλείας και υγιεινής που προκύπτουν, τόσο για τους κρατουμένους όσο και για τους Αστυνομικούς που έχουν επωμιστεί την φύλαξη τους.  
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των κρατουμένων στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας, είναι αυξημένος από τον αριθμό που προβλέπει η χωρητικότητα τους, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι στην
πλειοψηφία τους λαθρομετανάστες, να στοιβάζονται στα κρατητήρια τα οποία έχουν σχεδιαστεί για βραχεία κράτηση και όχι για μακροχρόνια παραμονή.
Εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή όλων και τονίζουμε ότι, οι Αστυνομικοί που εργάζονται στα κρατητήρια είναι αναγκασμένοι να υφίστανται τον κίνδυνο μόλυνσης από την σοβαρή εστία μικροβίων, ιών και λοιπών βλαπτικών για τον άνθρωπο μικροοργανισμών, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείται από την συνεχή σώρευση μεγάλου αριθμού κρατουμένων από διάφορες χώρες προέλευσης (κυρίως της Ασίας ή της Αφρικής).
Ερωτάται η Αστυνομική Δ/νσης Πρέβεζας:
α) σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προκειμένου να αποσυμφοριθούν τα κρατητήρια και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών;
β) τι μέτρα προστασίας και υγιεινής  έχουν ληφθεί για τους συναδέλφους που εκτελούν υπηρεσία στα κρατητήρια και αν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα στο μέλλον;
Παρά την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν οι συνάδελφοι μας ο αυξημένος αριθμός των κρατουμένων στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Πρέβεζας εκτός από τον κίνδυνο μεταδοτικών και μολυσματικών ασθενειών  εγκυμονεί και κίνδυνο απόδρασης.
Αν δεν υπάρξει άμεση λύση ή απάντηση στα ως άνω προβλήματα τα οποία εκτεθήκαν, είμαστε αναγκασμένοι εκ του θεσμικού μας ρόλου να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας με οποιοδήποτε τρόπο.

                                         Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος

ΜΠΑΚΟΛΑΣ Νικόλαος

Ο Γενικός Γραμματέας 

ΘΩΙΔΗΣ Ηλίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου