Πέμπτη 2 Μαΐου 2013


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Λ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 200 - ΠΡΕΒΕΖΑ 48100
ΤΗΛ:2682100788  FAX:2682 0 29271


                                         
                                                                                     Πρέβεζα , 30 Απριλίου 2013                     
                                                                        Αριθμ Πρωτ : 400/4/11

   Προς :-Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                 -Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Μέσω
                         ΠΟΑΣΥ)
                 -Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (Μέσω ΠΟΑΣΥ)
                 -Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου
                 -Αστυνομικό Διευθυντή Πρέβεζας
                 -Βουλευτή Ν.Δ  Ν. Πρέβεζας  κ. ΤΣΟΥΜΑΝΗ Δημήτριο.
                 -Βουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ   Ν. Πρέβεζας  κ. ΜΠΑΡΚΑ Κωνσταντίνο.  
                 -Μέλη μας          

                                         
         Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τα μέλη της, αλλά και με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της έναντι στην κοινωνία και τους πολίτες της Πρέβεζας , στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας, επισημαίνει τα ακόλουθα:
         Το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, το αυτονόητο αυτό αγαθό το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εκλείψει από τους πολίτες της Πρέβεζας οι οποίοι παρακολουθούν την αποδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
         Η έλλειψη αστυνομικού Προσωπικού στην Α.Δ. Πρέβεζας σε συνδυασμό με το διετές πάγωμα των προσλήψεων, την συνταξιοδότηση αστυνομικών, τις μηδενικές μεταθέσεις στο Νομό, τις συνεχείς αποσπάσεις σχεδόν του μισού μάχιμου προσωπικού στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών καθώς και η αύξηση της εγκληματικότητας ,επιβάλλουν την λήψη μέτρων, με τα οποία η Α.Δ. Πρέβεζας θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες αστυνόμευσης του Νομού.
        
Τους τελευταίους μήνες καμία Υπηρεσία της Α.Δ. λόγω έλλειψης προσωπικού δεν έχει τη δυνατότητα να διαθέσει σε 24 τετράωρη βάρδια περιπολικό αυτοκίνητο με οδηγό και πλήρωμα για να εκτελέσουν βάρδια, οι ανακριτικοί Υπάλληλοι δυσεύρετοι και αν υπάρχουν εκτελούν Υπηρεσία ανά οχτωάρο όπως προβλέπεται και την υπόλοιπη ημέρα βρίσκονται σε επιφυλακή, περιορίζοντας έτσι την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή στο ελάχιστο. Κατά την εκτέλεση νυχτερινής υπηρεσίας, τα περιφερειακά τμήματα κλειδώνουν και παραμένουν αφύλακτα  προκειμένου ο ένας Αστυνομικός που εκτελεί υπηρεσία να μεταβεί σε κάποιο συμβάν για να επιληφθεί.
         Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας και ενώ η χωρητικότητα αυτών είναι έως 15 άτομα, κρατούνται υπεράριθμοι κρατούμενοι (λαθρομετανάστες και ποινικοί), για χρονικό διάστημα άνω του επιτρεπόμενου. Υπενθυμίζουμε ότι στα αστυνομικά κρατητήρια δεν επιτρέπεται η κράτηση υποδίκων ή καταδίκων που προορίζονται για Σωφρονιστικό Κατάστημα ή Κέντρα κράτησης Λαθρομεταναστών με εξαίρεση τον απολύτως αναγκαίο πριν την μεταγωγή χρόνο και εφόσον δεν είναι δυνατή η απευθείας μεταγωγή και παράδοση σ’ αυτό, κατά συνέπεια η διαδικασία που ακολουθείται και εφαρμόζεται να είναι παράτυπη και επικίνδυνη για τους αστυνομικούς, αλλά και για τους ίδιους τους κρατουμένους. Η παραβίαση της παραπάνω διαδικασίας, πέραν της αντισυνταγματικότητας, έχει αρνητικές συνέπειες στην υγιεινή και την ασφάλεια.
          Από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας ενεργούνται μεταγωγές προς εγκλεισμό ψυχασθενών,  ως επικινδύνων για τη δημόσια τάξη κι ασφάλεια και το φαινόμενο της μεταγωγής τους με περιπολικό, η δέσμευσή τους με χειροπέδες , η συνοδεία τους από αστυνομικό προσωπικό, ακόμη και όταν η θέα του ένστολου προσωπικού επιτείνει την ταραχή τους, αντιτίθεται στην επιταγή του αρθρ. 96 παρ.2 ν.1071/92 σύμφωνα με την οποία προβλέπεται αξιοπρεπή μεταφορά των ακούσια εγκλειομένων, θεώρηση που θα συνεπαγόταν τη μεταφορά τους με ασθενοφόρο (όπως προβλέπεται στα Προγράμματα Παρέμβασης στην Κρίση) και συνοδεία νοσηλευτών.
          Η ΟΠΚΕ της Α.Δ. Πρέβεζας συγκροτείται από 4 άτομα, πλην όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελούν υπηρεσία σε αυτή 2 ή 3, με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται το αίσθημα τη ομάδας αλλά μίας απλής βάρδιας περιπολίας R/T. Χρησιμοποιείται συχνά ως ενίσχυση άλλων υπηρεσιών χωρίς ουσιαστικά να εξυπηρετεί τον σκοπό ίδρυσης και υποχρεωτικής ύπαρξής της από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όπως είναι οι σοβαροί έλεγχοι υπόπτων ατόμων & οχημάτων και η επέμβασή της σε έκτακτες και σοβαρές ανάγκες.
         Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των ακινητοποιημένων οχημάτων συνεχώς αυξάνεται, καθότι δεν πραγματοποιούνται τα προβλεπόμενα «service», και τα εναπομείναντα περιπολικά αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., λειτουργούν  αναξιόπιστα και με φθαρμένα ελαστικά, εξαιτίας έλλειψης κονδυλίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιακών επιχειρήσεων, αλλά και κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων και των πολιτών.
         Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις .      
                                                            Για το Δ.Σ.
0 Πρόεδρος

ΜΠΑΚΟΛΑΣ Νικόλαος
6945416996
Ο Γενικός Γραμματέας 

ΘΩΙΔΗΣ Ηλίας
6944837054Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου