Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ.ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



                                         

                                                                                                             Πρέβεζα 25 Σεπτεμβρίου 2016
ΘΕΜΑ: <<ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ.ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ >>
ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΜΑΣ
Χθες 24-09-2016  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας  πραγματοποίησε στα γραφεία της συνάντηση με τον Αρχηγό την Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γο κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κων/νο , τον Γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντ/γο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Ηπείρου Ταξίαρχο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κων/νο και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας Ταξίαρχο κ. ΒΟΓΛΗ  Ευάγγελο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας η Ένωσή μας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας, αναφέροντας ότι με την υποβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων σε Αστυνομικούς Σταθμούς, δεν επιτυγχάνεται η ουσιαστική Αστυνόμευση, αλλά επανερχόμαστε σε παρωχημένους τρόπους λειτουργίας Αστυνομικών Υπηρεσιών, χωρίς ουσία. Σε αυτή την περίπτωση αντί της υποβάθμισης, είναι προτιμότερο να κλείσουν οι  Υπηρεσίες Λούρου και Θεσπρωτικού με παράλληλη ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού και  υλικοτεχνικών  μέσων των Τμημάτων Γενικής Αστυνόμευσης που θα αστυνομεύουν τις περιοχές εδαφικής αρμοδιότητας των καταργηθέντων Υπηρεσιών. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί εικοσιτετράωρη και ουσιαστική Αστυνόμευση στις περιοχές αυτές. Στην συνέχεια έγινε μνεία για το  Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, τονίζοντας ότι δεν μιλούμε σε καμία περίπτωση για υποβάθμισή του,  αλλά για περαιτέρω ενίσχυσή του, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι Υπηρεσιακές ανάγκες.
Επίσης τέθηκε το θέμα της φρούρησης-επιτήρησης του ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων Πετροπουλάκη στην Φιλιππιάδα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των Αστυνομικών που διατίθενται για την επιτήρησή του  είναι μεγάλος και το γεγονός αυτό δεν θα θέλαμε να λειτουργήσει σε βάρος της ουσιαστικής Αστυνόμευσης των υπόλοιπων περιοχών του Νομού μας. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε και η αύξηση των οργανικών θέσεων στα προηγούμενα επίπεδα.
Ακόμη εκφράσαμε την ανησυχίας μας  για το θέμα των μετακινήσεων της διμοιρίας υποστήριξης, επισημαίνοντας ότι σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες  αποσπάσεις  των Αστυνομικών και της διάθεσης Αστυνομικών στην επιτήρηση του κέντρου  φιλοξενίας προσφύγων, θα συμβάλει στην ελλιπή  αστυνόμευση των περιοχών εδαφικής αρμοδιότητας την Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας .
Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός ανέφερε ότι γνωρίζει και έχει την βούληση να επιλύσει στο μέτρο του δυνατού όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι θα επανεξεταστούν επιμέρους ζητήματα που αφορούν  την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μας και θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον, για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος.
Για το θέμα των αποσπάσεων και των μετακινήσεων, θα υπάρξει επαναξιολόγησή τους, πράγμα το οποίο μας επισήμανε και ο  Δ/ντης  Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου κ. ΣΚΟΥΜΑ Κων/νος.
Για το ζήτημα του απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων των υπηρεσιών μας, μας δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί ξανά η Αστυνομία στα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου, όπως συνέβη και  κατά το παρελθόν, για τον εξοπλισμό των υπηρεσιών με νέα οχήματα

Τέλος τέθηκαν θεσμικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως  Αστυνομία  και ο κ. Αρχηγός με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον χαρακτηρίζει, δίνοντας βαρύτητα στον άνθρωπο αστυνομικό, υποσχέθηκε στην μελλοντική τους  επίλυση στο μέτρο που αυτό αφορά το Αρχηγείο τη Ελληνικής  Αστυνομίας.  Αναγνωρίζει δε τις αντίξοες υπηρεσιακές και οικονομικές συνθήκες , μέσα από τις οποίες καλείται ο ένστολος να ανταποκριθεί στις ανάγκες για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, διατηρώντας παράλληλα η Αστυνομία τον  αμιγώς κοινωνικό της χαρακτήρα.
                      O Πρόεδρος

ΜΠΑΚΑΣ Κων/νος
                      6937081636
Ο Γενικός Γραμματέας 

ΡΙΖΟΣ Βησσαρίων
6944516663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου